EDİZ KAYA

EDİZ KAYA

Edizim 5 aylık olmuştu. Ha bugün ha yarın değişir uyku düzeni dayan Ezgi dedim. Her gün daha kötüye gidiyorduk. Sabahları uyumuyor, gözünden uyku aksa bile mutlaka emzik, ayakta sallama, beyaz gürültü, memede uyuma gibi müdahalelerle bile ağlaya ağlaya uyuyordu. Son günlerde gece aynı saat içinde üç kere kalktığı olmaya başlamıştı. Ne o ne de ben uykumuzu alıyorduk. Ben, bıraksanız on saat uyuyacak kadar uykucu bir insanken, gece kesintili ve çok az aldığım uykularım yüzünden eşime içi mama dolu cam biberonu fırlatacak kadar delirmiş ve gerilmiş bir haldeydim. Bu gergin sinirle Ediz’e ne kadar iyi annelik yapacaktım, korkuyordum.
Canıma tak ettiği bir gün Uyku Eğitimini araştırmaya başladım. Güzeller güzeli Danışmanım Derya ile Allah beni karşılaştırdı. Onca seçenek arasında ona yöneldim. Beni ilk günden öyle rahatlattı ve her şeyi o kadar iyi açıkladı ki, görüşmenin sonunda hazır hissettim kendimi.
Ediz ilk gün beni zorladı ama inanır mısınız doğru düzgün yapamamış olmama rağmen o gece 7 saat kesintisiz uyudu Ediz. Doğduğundan beri ilk defa. Ve hiç korktuğum gibi olmadı. Önce sabah uykularımızı düzenledik, sonra yavaş yavaş emzik, beyaz gürültü, sallama gibi etkenleri kestik. İnanın çok zor olmuyordu. Ediz her gün daha uysal, daha mutlu bir bebek oluyordu. İlk iki gün ağladı evet ama bebeklerin dili ağlamadır korkmayın diyen Derya Hanım beni cesaretlendirdi. Yanında olduğum için bana güveni hiç sarsılmadı, bana hiç kızmadı, hatta gülüşü her geçen gün daha sıcak oldu. Her gün ayrı bir şeye şaşırdım. Dün 8 de uyudu ve sabah 7 ye kadar De lik siz uyudu!!! Bunun adı mucizedir bizim için.
 Ve bugün bebeğim beni odada görmeden beş dakikada kendi kendine uyudu. Derya bana en başında şunu demişti. “Bu bebeğin için yapacağın en güzel şey olacak.” Haklıymış! Hem bebeğime hem de bize çok iyi geldi. Oturup mutlu mutlu dizi izliyor, bolca da uyuyan oğlumuzu özlüyoruz. İyi ki seni bulmuşum Derya çok teşekkür ederiz😍